Babi !!!!

Sejak kebelakangan ni, isu babi memang popular betul. Mengalahkan isu michael jakson, fifa confederation cup, bla..bla..bla.. Bukak jer berita kat tv, tajuk utama mesti babi.

Dahsyat sungguh aura si babi ni.

Dulu kecik-kecik zaman mulut celupar, kalau bergaduh dengan kawan, mesti keluar perkataan babi.

"hoi..babi"
"hang la babi...."
"muka macam babi hutan..."
"kalau aku babi hutan, hang babi randuk.."

Macam macam istilah pasal babi. Sampai perangai pon diistilahkan babi. "babi betul si mat piah ni..ada ka patut ngendap bini aku..bla..bla.."

Kalau salah buat karangan kerja rumah cikgu bagi pon, mesti nak salahkan babi jugak.
"Babi betul..patah mata pensel pulak dah.!!"

Sebab Babi, ikan keli jadi haram.
Sebab Babi, orang pon dapat selsema babi.
Sebab Babi kerajaan negeri kedah berpecah.

Patut ada artis buat lagu pasal babi ni..
Lagu ayam dah ada (Jalil Hamid..)

Ayam..bermacam ayam..
Ada ayam kampung, ayam hutan, ayam daging..
.
.
sampai ending lagu la.

Kalau ada yang rajin leh wat lirik;
Babi..
Macam macam babi..
Ada babi hutan, babi kandang, Babi golek.
Babi golek..
(nada nyanyi ek)

Pak pak menteri pon kalut pasal babi.
Mula mula selsema babi.
Lepas tu virus H1NI.
Sekarang virus babi H1N1 plak!

Patutnya kekalkan jer istilah babi tu. tak perlu H1N1.

bayangkan satu hari di zoo 3tahun dari sekarang.

mama:baby, ni harimau..ni gajah..
papa: baby, cuba teka apa nama haiwan ni.
Baby: ma..pa.. ni la H1NI.

****

Teringat seorang pembaca blog,Alidyangon,bergurau, katanya, jika kanak-kanak terlihat babi di masa akan datang, komen mereka, "Tengok tu, H1N1".

Justeru, bersama kita izinkan anak kita berkata, "Tengok tu, babi!".

*dipetik dr blog mazidulakmalsidek a.k.a 360 TV3.

*****

Nasib badan la babi oi...
Sampai sekarang kalau naik motor, kepala dah 'overtemp'..ada keta atau motor yang memandu macam *haram*..
memang aku sound direct:

oiii..babi!!

regards,
azri


Share/Bookmark

5 Response to Babi !!!!

July 03, 2009

jaga lidah.... jaga lidah.... jgn main sebut je... effect pd akhlak...

July 10, 2009

hiks..babi betui ar no

Anonymous
October 02, 2009

Bro

ayat ni di ambil dari blog encik Mazidul Akmal Sidek kan?

Kenapa tidak di tulis nama beliau?

Ni dah boleh di anggap 'Plagiat' ni

****

Teringat seorang pembaca blog,Alidyangon,bergurau, katanya, jika kanak-kanak terlihat babi di masa akan datang, komen mereka, "Tengok tu, H1N1".

Justeru, bersama kita izinkan anak kita berkata, "Tengok tu, babi!".
*****

October 03, 2009

Bro


****

Teringat seorang pembaca blog,Alidyangon,bergurau, katanya, jika kanak-kanak terlihat babi di masa akan datang, komen mereka, "Tengok tu, H1N1".

Justeru, bersama kita izinkan anak kita berkata, "Tengok tu, babi!".
*****

Ayat ni anda ambil dari Blog Mazidul 360, betul tak?

Bro terlupa nak tulis nama dia kot.

Cuma sematkan dalam hati, untuk menjadoi blogger yang baik harus lah berhemah, Satu daripadanya ialah meminta kebenaran untuk memetik apa juga ayat atau gambar dari blog seseorang,

azri
October 05, 2009

inas: efek pada akhlak? interm of word atau penggunaan.
my POV kalu sekadar perkataan, mmg xder hal la.cuma pada penggunaan.cheer.

Alidyangon:terima kasih atas teguran.tengah mamai la ni terlepas pandang, ayat tu dah dilainkan warna (red), terlepas pandang utk quote kredit penulis asal. TQ

 
Blog Widget by LinkWithin

Copyright © 2009 Hidup Tanpa Penghujung All rights reserved.
Converted To Blogger Template by Anshul Theme By- WooThemes